Pénzügy

Együtt: Kisfelcsút lesz Kisvárdából?

Ömlik a pénz Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kisvárosának focicsapatához. A másodosztályú Várda Sport Egyesület 2015-ben 1,26 milliárd forint tao-bevételhez (társasági adó) juthatott a 2014-es 171 millió, és a 2013-mas 54 millió után. Mint kiderült, ez nem elég, a Fidesz-kormány más félmilliárd forintos stadiont épít a fejlesztési miniszter városába, és fociakadémia is indulhat, félmilliárd forint közpénzből.

Az Együtt szerint Seszták Miklós láthatóan földesúrnak képzeli magát, aki minden befolyását latba veti a városi focicsapat érdekében. Orbán Viktor pedig lelkesen támogatja. Ezért Kisvárda mára kiérdemelte, hogy nevét Kisfelcsútra változtassák.
Az ellenzéki párt a stadionrekonstrukciós programot pazarlásnak tartja, a tao-támogatások rendszerét pedig megszüntetné. Követeljük, hogy a kormány a tömegsport támogatására fordítson jóval nagyobb forrást!

Az Együtt felszólítja Seszták Miklóst, hogy álljon a nyilvánosság elé, adjon számot arról, honnan szerezték a pénzt, hogyan sikerült két év alatt húszszoros bevételnövekedést elérni a taoban, és mi indokolja az újabb kétmilliárdos fociköltést!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik