Közélet

Seszták Miklósnak külön miniszteri biztosa lesz Kisvárda fejlesztésére

Bogáti János koordinálja a fejlesztési miniszter körzetének felvirágzását.

A pénteki Hivatalos Értesítőben megjelent minisztériumi utasítás szerint december elsejétől Bogáti János miniszteri biztosként felügyeli, hogy a Záhony-Kisvárda térségre és a fényeslitkei ipari parkra vonatkozó projektek és programok előkészítése rendben menjen – írja a 444.

Bogáti feladata lesz összehangolni a hazai fejlesztési források felhasználását, biztosítani a források felhasználásának az átfogó kormányzati stratégiákkal való összhangját, kapcsolatot tartani a kormányzati és civil szervezetekkel, valamint az önkormányzatokkal, továbbá szervezni és koordinálni a térségi beruházásokhoz kapcsolódó feladatokat. A miniszteri biztos a munkáért nem kap külön díjazást.

Mint arról két napja írtunk, a kisvárdai foci is csodálatos felvirágzásnak indult: míg tavalyelőtt 33 millió forint folyt be a Kisvárdai Sport Club kasszájába a társasági adókedvezményből, tavaly már 135 millió, idén pedig 1,26 milliárd forint lehet ez az összeg. A városban egymilliárd forintból stadion is épül. Seszták politikai karrierje egyébként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről indult, tavaly is innen jutott be a parlamentbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik