Belföld

Alaposan meggazdagodtak a miniszterek városai

Lazar-Janos(960x640).jpg (Array)
Lazar-Janos(960x640).jpg (Array)

Nemcsak Felcsút profitálhatott az utóbbi időszakban, de többek közt Kisvárdának, Hódmezővásárhelynek, Szombathelynek és Dunakeszinek is csurran-cseppen – írja a Blikk.

Legutóbb Seszták Miklós településéről, Kisvárdáról derült ki, hogy milliárdos állami támogatáshoz jutott. A fejlesztési miniszter városa a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 2,5 milliárd forintot kap várfürdője fejlesztésére. Ezzel már közel 10 milliárd forintot kaptak az elmúlt pár évben – derül ki a Blikk cikkéből.

A kormány erős embere, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nagyjából 12 milliárdot tudott kilobbizni Hódmezővásárhelynek. A stadion és a bicikliút kötelező körnek számít, ahogy az uszoda is, de a jövő évi utánpótlás úszó-Eb-vel, a leendő vívó- és bokszcentrummal olyan extrákat ad a hódmezővásárhelyieknek, amelyeket más politikusoknak nem sikerült elérni.

Szombathely, Hende Csaba honvédelmi miniszter büszkesége 9,6 milliárdért kap új stadiont. Szijjártó Péter külügyminiszter városa, Dunakeszi egy iskolával gazdagodik, amelyre 4,7 milliárd forintot különítettek el, de elképzelhető egy 4,5 milliárd forintos sportközpont megvalósítása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik