Pénzügy

Háttérhatalom befolyását sejtik az MNB mögött

autohitel(210x140).jpg (Array)
autohitel(210x140).jpg (Array)

Ennek oka, hogy bár ígérte, a jelek szerint nem vonta felelősségre a jegybank a tisztességtelen feltételeket diktáló autóhitelező társaságokat.

Hiába ígért korábban szigorú fellépést a Magyar Nemzeti Bank a tisztességtelen feltételeket diktáló autóhitelező társaságokkal szemben, mára kiderült, hogy valódi intézkedés nem történt – írta az mno.hu, miután megkérdezte a jegybanki felügyeletet, az érintett hitelezőket és azok szakmai szövetségét is a témában.

A kérdésfelvetés apropója az, hogy a Kúria a Lombard Lízingnél korábban megállapította: tisztességtelen feltételeket diktáltak az ügyfeleiknek, és ezeket 24 pontban érvénytelenítette. Ezután ígérte meg a jegybank még júliusban, hogy a többi autóhitelezőnek is a körmére néz, mert feltételezték, hogy máshol is lehettek tisztességtelen szerződési pontok.

Ezt kérte számon most a lap. Kérdéseikre azonban a jegybank, azt írják, nem válaszolt érdemben. A legnagyobb autóhitelezőktől pedig olyan választ kaptak, hogy őket eddig nem kereste a pénzügyi felügyelet ebben az ügyben. A lízingszövetség főtitkárától azt is megtudták, hogy az MNB nem kötelezte a cégeket a feltételek módosítására, nem szabott ehhez határidőt és szankciót sem helyezett kilátásba, valamint a tevékenységi engedélyek visszavonását sem, arra az esetre, ha nem lépnek. Ha a cikk címére nézünk, abban benne van, mit gondolnak minderről a lapnál.

Ha kíváncsi, mire lehet számítani a jövőben, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik