Pénzügy

Magyar bankszámlákat csapoltak meg a nemzetközi csalók

bankautomata, készépénz (Array)
bankautomata, készépénz (Array)

A Budapest Bank több ügyfelét is megkárosították,akár százezer forintokkal is.

A Budapest Bank több ügyfelének számláiról is pénzt loptak ismeretlenek, akik külföldi bankterminálokon keresztül jutottak hozzá több százezer forintos összegekhez – írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

A napilapnak az egyik károsult azt mondta, kedd este néhány perc alatt több SMS-t is kapott a bank automata rendszerétől, amelyben arról tájékoztatták, hogy tranzakciónként 50-60 ezer, összesen mintegy 300 ezer forintot vettek fel a bankkártyájával Indonéziában. A károsult azonnal megpróbálta letiltani kártyáját a Budapest Banknál, de ez csak három óval később sikerült, mivel többen is ugyanezért keresték az ügyfélszolgálatot. A tiltás után még egyszer, Dominikában próbáltak pénzt felvenni a számlájáról.

Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank kommunikációs osztályának munkatársa a lapnak megerősítette, hogy több ügyfelüket is megkárosították, de pontos számot egyelőre nem tudott mondani. Közölte továbbá, hogy információi szerint más magyarországi bankokat is érint a visszaélés.

A Budapest Bank jegyzőkönyvet vett fel az ügyben, és közölte: csak akkor tudja vizsgálni a csalás körülményeit és megfizetni a károkat, ha a sértettek feljelentést tesznek a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik