Pénzügy

Kis híján megduplázta eredményét az NN csoport

biztositas(210x140).jpg (Array)
biztositas(210x140).jpg (Array)

A cég állítása szerint tőkehelyzetük - a kedvezőtlen piaci folyamatok és az euró gyengülése ellenére - továbbra is stabil.

Minden üzletágban javította eredményességét az NN Group biztosítási és vagyonkezelő cégcsoport a második negyedévben, így 488 millió eurós működési eredményt ért el, ami 90 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakának teljesítményénél – közölte a csoport magyar leányvállalata szerdán az MTI-vel.

A társaság nettó nyeresége 56 százalékkal 392 millió euróra emelkedett.
A csoport vezetése – a hosszú távú, a nettó eredmény 40-50 százalékát megcélzó osztalékpolitikájával összhangban – 0,46 eurós osztalékelőleg kifizetésére tett javaslatot.

A közlemény szerint a cég tőkehelyzete – a kedvezőtlen piaci folyamatok és az euró gyengülése ellenére – továbbra is stabil: az IGD fizetőképességi ráta 306 százalékos volt a második negyedévben, a cég kapitalizációja 1,6 milliárd euróra emelkedett.

A tőkearányos megtérülés (ROE) 14,9 százalék volt a második negyedévben, jelentős növekedést mutatva az előző év azonos időszakának 8,7 százalékos rátájához képest.

A cégcsoport kezelt vagyona 4,2 százalékkal, 184 milliárd euróra nőtt a második negyedév végére az egy évvel korábbihoz képest.

Bejött a változtatás

Az európai biztosítási ágazat – amelynek a magyar NN Biztosító Zrt. is része – 24,1 százalékkal emelve profitját, 55 millió euróval járult hozzá a működési eredményhez. Európában a cégcsoport folytatta az alacsony kamatkörnyezetre reagáló stratégiáját, így újrapozícionálja megtakarítási termékeit, és az életbiztosítási védelmet nyújtó termékekre helyezi a hangsúlyt.

A társaság 18 országban van jelen, erős piaci pozíciókban Európában és Japánban. A cégcsoport Hollandiából indult és 170 éves múltra tekint vissza. Több mint 12 ezer munkatársával 15 millió ügyfelet szolgál ki.
A cégcsoport 2014-ben vált függetlenné az ING csoporttól, vállalatai világszerte 2015-ben vezették be az NN márkanevet.

Magyarországon 1991-ben jelent meg a biztosító.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik