Pénzügy

Végrehajtás indult Takács Krisztián MSZP-s képviselő ellen

Birosag(210x140).jpg (Array)
Birosag(210x140).jpg (Array)

Hiába mondta ki a bíróság a becsületsértést, a képviselő április vége óta lóg a bűnügyi költséggel.

Végrehajtási eljárást kezdeményeztek Takács Krisztián, a csepeli MSZP önkormányzati képviselője ellen, miután nem hajtotta végre a Csepeli Járásbíróság április 8-án született jogerős ítéletét – adta hírül a Csepel.hu, amely korábban magáról az ügyről is beszámolt. Takács Krisztiánt a bíróság becsületsértés miatt találta bűnösnek, és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. Hogy mekkora összegről van szó, azt nem írja a lap. 

Az MSZP-s képviselőnek a jogerős ítéletet követően 15 napon belül kellett volna megfizetnie a bűnügyi költséget, erre azonban nem volt hajlandó. A fizetés határideje április végén járt le. Mivel a becsületsértésért elmarasztalt szocialista képviselő nem tett eleget a jogerős ítéletnek, információink szerint végrehajtást kezdeményeztek ellene.

Takács Krisztián, akinek képviselőként különösen szigorúan kellene ügyelnie a törvényesség betartására, nem először kerül szembe a törvénnyel. A politikust a bíróság magánokirat-hamisítás vétsége miatt 2010. január 19-én jogerős ítélettel egyszer már 1 év próbára bocsátotta, később pedig sikkasztás vádjával indult ellene büntetőper. A lap úgy tudja, hogy Takács sikkasztási ügyében szeptemberben dönt a bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik