Pénzügy
Fürdőruha (Array)

Fürdőruha-vásárlás: átejthetik, ha ezt nem tudja

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 07. 12. 10:00

Jogos-e, ha azt mondják, nem szabad felpróbálni, és mikor köteles visszacserélni a kereskedő, mikor nem?

Korábban a témában:

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság nemrégiben fürdőruhákat ellenőrzött, de csak egynél talált olyan eltérést, ami megtévesztésre alkalmas volt. Viszont felhívják arra is a figyelmet, hogy a kereskedők sem mindig az előírások szerint járnak el.

Szabálytalan

Vannak üzletek, ahol – szabálytalanul- nem engedik felpróbálni a fürdőruhákat. Érdemes azonban ragaszkodni a próbához, mert ha vásárlás után derül ki, hogy a méret nem megfelelő, emiatt az üzlet nem köteles kicserélni a terméket.

Némely üzletben – szintén szabálytalanul – arról tájékoztatják a vásárlókat, hogy fehérneműt és fürdőruhát nem cserélnek. Jó tudni, hogy ha a fürdőruha tönkremegy, elszakad vagy valamilyen más minőségi probléma keletkezik, akkor ugyanúgy élhetünk a jogainkkal, mint bármely más termék esetén.

A fürdőruhákra is két év szavatossági idő vonatkozik ugyanis, azaz két éven belül kérhetünk javítást, cserét vagy ha ezekre nincs lehetőség visszakérhetjük a pénzünket. De fontos, hogy megtartsuk a fürdőruha címkéjén szereplő használati utasítást.

Fotó: Thinkstock

És ezt tudta?

A használatnál érdemes odafigyelni arra, hogy a fürdőruhát mindig ki kell öblíteni, különösen, ha valaki uszodában vagy tengerben fürdött. Ugyanis az uszoda klóros vize, illetve a sós tengervíz tönkreteszi az elasztánszálakat. (A kezelési útmutatót mindenképpen érdemes betartani, annak megfelelően mosni és szárítani.)

Vigyázni kell a napozókészítményekkel is – ezeket érdemes óvatosan a bőrre kenni, különösen a fürdőruha vonalánál, mert a bennük lévő anyagok károsíthatják a fürdőruhát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.