Pénzügy

Mától kapható az új negyedéves MOL Bubi bérlet

bubi(111d6d0c-e29d-49da-86e6-f9f29c7252a3)(210x140).jpg (Array)
bubi(111d6d0c-e29d-49da-86e6-f9f29c7252a3)(210x140).jpg (Array)

A bérlet ötezer forintba kerül, és abból ezer forintnyit le lehet biciklizni, 30 percenként. A további bicajozás már fizetős. 

Mától új negyedéves MOL Bubi bérletet vezet be a BKK. A bérlet 5000 forintba kerül, amelyből 1000 forint lebiciklizhető. A negyedéves bérletek érvényességi ideje a szerződéskötés időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik, és az aktiválástól számítva 92 napig érvényes.

A megvásárolt bérlet érvényességi ideje alatt a rendszer alkalmankénti első 30 perces időtartamban további díj fizetése nélkül bármikor használható, 30 percen túl már használati díjat kell fizetni. Az éves és féléves bérlethez hasonlóan a negyedéves bérlettel is maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni. Az új bérlet a BKK ügyfélközpontjaiban, a MOL Bubi applikáción vagy a webes felületen is megvásárolható, de csak a személyes szerződéskötést követően válik aktívvá.

Még több embert ültetnének biciklire

A BKK új termékével, a negyedéves MOL Bubi bérlettel még több olyan városlakót ültet kerékpárra és – ezen keresztül – a hagyományos közösségi közlekedési eszközökre, akik korábban idegenkedtek a fenntartható közlekedés ezen formáitól. A fiatalos és trendi közbringarendszer olyan szemléletformáló eszköz, amely ráirányítja a figyelmet a multimodális utazási lehetőségekre, népszerűsíti a kerékpáros és a közösségi közlekedést is, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest élhetőbb várossá fejlődjön.

A közbringát könnyű használni, amit bárki megtapasztalhat a Próbáld ki pénteken akció keretében, ha ellátogat júliusban minden pénteken rendezvényeinkre – invitál a BKK. A forgalmas helyeken található MOL Bubi gyűjtőállomásoknál a BKK munkatársai mutatják be az érdeklődőknek a terminálok és kerékpárok használatát.

MOL Bubi díjszabás

A MOL Bubi közbringarendszert jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni. Vásárolható 24 órás, 72 órás vagy hetijegy. A rendszeres felhasználók számára javasolt a negyedéves, a féléves vagy az éves MOL Bubi bérlet megvásárlása.

Valamennyi megvásárolt jegy vagy bérlet érvényességi ideje alatt a rendszert alkalmanként maximum 30 perces időtartamban további díj fizetése nélkül bármikor használható. 30 percen túl már használati díjat kell fizetni.

Egy felhasználói azonosítóval (jegy- és bérlettermékkel egyaránt) egyszerre akár 4 db kerékpár bérelhető. Jegy vásárlásakor a jegy ára és a kaució kerékpáronként fizetendő. A kaució összege 25.000 Ft/kerékpár. Egy MOL Bubi bérlettel is maximum 4 db kerékpár bérelhető egyszerre, de ez esetben nem kell kauciót fizetni.

A közbringa-rendszer használatáról, illetve a díjszabásról további információk a MOL Bubi honlapján olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik