Pénzügy
pénz, forint, euro, frank, deviza, pénzügy, gazdaság (Array)

Könnyen ráfizethet a banki lekötéssel

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 06. 17. 08:58

Az alacsony banki kamatok mellett érdemes a szokásosnál is jobban megnézni, milyen kamat mellett milyen időtartamra kötjük le a pénzünket, hogy legalább pluszban maradjunk.

Korábban a témában:

Például a bankjuktól az elszámolás révén pénzt kapó volt devizahitelesekre gondolt a Napi.hu, amikor utánajárt, mennyit nyerhet (vagy veszíthet) valaki, ha bankbetétbe teszi a pénzét ma, amikor erősen nyomottak a kamatok.

Mínuszba kerülhet

Egy konkrét egymillió forintos példából kiindulva arra jutottak, hogy kéthavi lekötés mellett 1,4 százalékos kamatnál pár ezer forinttal kevesebbje lehet a lekötés végén a betéttulajdonosnak, mint amennyit betett. Akkor is, ha a pénzt fel akarja venni készpénzben vagy ha át kell utalnia. A tranzakciók költségei ugyanis magasabbak lehetnek, mint maga a kamat.

Viszont ha három hónapra köti le, akkor abból már majdnem nullszaldósan tud kiszállni akkor is, ha készpénzben venné fel az összeget. Egyéves lekötésnél (2,5 százalékos kamat mellett) pedig már mintegy másfél százaléknyi haszna is marad.

A lap által megkérdezett szakértő szerint érdemes keresni az akciós hirdetéseket, de arra akkor sem lehet ma számítani, hogy valaki a bankbetétből ma meggazdagodhat. Ha kíváncsi, miért érvel mégis a lekötés mellett, kattintson!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.