Pénzügy

Mégsem lesz vezércsere a Budapest Banknál

Budapest-Bank(210x140).jpg (Array)
Budapest-Bank(210x140).jpg (Array)

Nagy Csaba az MFB vezérigazgatója marad, és a BB vezetésének átalakítását sem tervezik.

A Privátbankár.hu információi szerint Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója kerülhet a hamarosan állami kézbe kerülő Budapest Bank élére. A szakember egyébként 2013. szeptembere óta irányítja a fejlesztési bankot, és azóta elkészült a bank új üzleti modelljét kijelölő stratégia, amelynek jegyében alaposan átalakítják az MFB-cégcsoport. Az átalakulás úgy tudni rendben zajlik.

A portál szerint ez még kérdéses, hogy a vezérigazgatói poszt pontosan mit jelent majd, mert még nincsenek konkrétumok a kormány azon tervébel kapcsolatban, hogy a Budapest Bankot összeolvasztanák az ugyancsak állami tulajdonba került MKB-val. Csakhogy úgy tűnik, a vezérváltásról szóló infó téves volt. 

Nagy Csaba az MFB vezérigazgatója marad

A leendő tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, illetve a MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nél nincs napirenden a Budapest Bank menedzsmentjének átalakítása – adott ki közleményt a hír kapcsán az MFB.

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Budapest Bank megvásárlását követően Nagy Csaba nem lesz a pénzintézet vezérigazgatója. A Budapest Bank jól szervezett, üzletileg hatékonyan és eredményesen működő vállalkozás, ami nem teszi szükségessé a bank vezetésének átalakítását – nyomatékosították. 

A Budapest Bank adásvételi szerződését még áprilisban írták alá. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik