buda-cash (Array)
Pénzügy

Buda-Cash: kiadják az értékpapírokat

A brókerház felszámolója megkezdte az értékpapírok a beazonosítható tuljadonosi körű értékpapírok és befektetési termékek kiosztását.

A felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház Zrt. kijelölt felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint a Buda-Cash Brókerház Zrt. “f.a.” PSFN által kijelölt felszámolója arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda valamennyi értékpapírszámla zár alá vételét feloldotta, ezért a felszámoló megkezdte az értékpapírok kiadását.

A fellelhető ügyfélvagyon kiadása csak azokra a meghatározott értékpapírokra, befektetési termékekre terjedhet ki, amelyek fellelhetősége és tulajdonosi köre minden kétséget kizárhatóan beazonosítható, ezért szükséges és indokolt az ügyfelek egyenkénti, személyes azonosítása és ellenőrzése – olvasható a dokumentumban.

Így megy majd

A közlemény alapján a vagyonelemek kiadásáról az érintettek telefonon kapnak értesítést időpont egyeztetés céljából. Az egyeztetett időpontban a felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház Zrt. “f.a.” 1118 Budapest, Ménesi út 22. címén fogadják az ügyfeleket személyes beazonosításra.

Az ügyfeleknek a személyi igazolványukat, a lakcímkártyájukat, illetve az adóazonosító igazolványukat kell bemutatniuk az azonosítás során.

A jogi személyiséggel rendelkező, és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek képviselőinek magukkal kell hozniuk a cégkivonatot, az aláírási címpéldányt, meghatalmazott személy esetén a teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazást, illetve a képviseletet ellátó személynek a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is be kell mutatnia.

Emellett szükséges igazolni a Magyarországon vezetett értékpapírszámla meglétét, amely elengedhetetlen a transzferáláshoz.

Kell a kitöltött transzferálási formanyomtatvány is, amelyet az időpont egyeztetést követően küldenek meg az ügyfelek részére, és azt kitöltve, aláírva személyesen a megadott időpontban le kell adni.

Erre ügyeljenek!

A közlemény szerint a brókerház felszámolója azt kéri, hogy akinek a telefonszáma nincs leadva a Buda-Cashnél, az az info@budacash.hu e-mail címre minél hamarabb küldje el a telefonos elérhetőségét a gyorsabb ügyintézés és a mielőbbi időpont egyeztetés érdekében.

Ajánlott videó