Pénzügy

Az NGM már a jövőt is ismeri, 2016-ig

Csaladi-adokedvezmeny(210x140).jpg (Családi adókedvezmény)
Csaladi-adokedvezmeny(210x140).jpg (Családi adókedvezmény)

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az egykulcsos adó az 2011-től 2016 végéig tartó időszakban csaknem 3600 milliárdos többletjövedelmet hagy a családoknál.

Az egykulcsos adó az 2011-től 2016 végéig tartó időszakban csaknem 3600 milliárdos többletjövedelmet hagy a családoknál, ebből a pénzből – családi kedvezmény formájában – csaknem 1300 milliárd forint marad a családoknál, mellyel a gyermekek felnevelését, iskoláztatását segíti az állam – mondta el az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny díjkiosztóján Pankucsi Zoltán.

Sosem volt annyira fontos

Az NGM adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy sosem volt annyira fontos a jó pénzügyi szakember, mint ma. A jövő pénzügyi szakemberei – köztük a tanulmányi verseny döntőjébe jutott 64 diákkal – könyvelőként, könyvvizsgálóként, bérszámfejtőként a kormány legnagyobb „stratégiai partnerei”, hiszen az önadózás rendszerét ők működtetik. Ha e szakma képviselői magas színvonalon végzik a munkájukat, akkor az adórendszer is jól működik.

A kormány a legális gazdaságot támogatja

Pankucsi Zoltán kiemelte, hogy a kormány a legális gazdaságot támogatja. Ezt a számok is bizonyítják: hat év alatt 3.600 milliárdot hagy a legálisan dolgozóknál. Ezért – magyarázta a helyettes államtitkár – már nem éri meg a feketén foglalkoztatás. Vitán felül áll szerinte, hogy az adóelkerülés kockázatáról, az azzal járó súlyos jogkövetkezményekről, a legális jövedelemszerzés előnyeiről a pénzügyi szakembereknek kell meggyőzni a vállalkozásokat.

A legjobb diákok

A közgazdasági szakközépiskolák tanulmányi versenyén dőlt el, hogy ki a 2014-15-os tanév legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézője, illetve vállalkozási bérügyintézője. A verseny három legeredményesebb diákja: Kreinger Krisztina, Herczeg Hajnalka és Illés Martin Roland volt. Az iskolák közötti megmérettetésben a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági- és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium lett az első.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik