Pénzügy
nyugdíj (nyugdíj)

Magánnyugdíj – nincs további haladék

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 04. 21. 13:08

A tét 208 milliárd forint. Ha a kasszák nem teljesítik a kormány által kierőszakolt feltételeket, az állam lecsap a maradék pénzekre.

Korábban a témában:

Mint írtunk róla többször is, egy tavalyi törvénymódosítás miatt be kell zárni azt a magánnyugdíjpénztárat, amelyiknél a tagdíjfizetési arány nem éri el a hetven százalékot. A jogszabály szerint ugyanis a pénztár jogutód nélkül végelszámolással megszűnik, ha a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám hetven százaléka alá csökken. És most jött el az az idő, amikortól mindezt figyelni is fogják, vagyis a 2015 áprilisától szeptember végéig tartó félév lesz az első időszak, amikor ezt muszáj teljesíteniük a pénztáraknak – hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

A pénztárak hamar kitalálták a válaszlépést: alacsony tagdíjakat hirdettek meg, hogy teljesíthető legyen a tagok számára a tagdíjfizetés. Korábban már beszámoltunk róla, hogy elsőként a Horizont Magánnyugdíjpénztár teljesítette a feltételt, még februárban. Aztán márciusban a Budapest Magánnyugdíjpénztárnak is sikerült megugrania a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt. Rajtuk kívül még két magánnyugdíjpénztár létezik, a Szövetség és az MKB pénzára. Utóbbinál április közepén már 53 százaléknál jártak, előbbinél pedig még 8 százalék híja volt a teljesítésnek – írta a lap. Abban bíznak, hogy a hónap végéig náluk is meglesz az előírásnak megfelelő Tagdíjfizetési arány.

Akik maradtak, azok egyébként egyáltalán nem jártak rosszul – kiváló hozamot biztosítanak a magánpénztárak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young desperate man in casual clothes abandoned lost in depression sitting on ground street concrete stairs alone suffering emotional pain, sadness, looking sick in grunge lighting
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.