Pénzügy
nyugdíj (nyugdíj)

Magánnyugdíj – nincs további haladék

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 04. 21. 13:08

A tét 208 milliárd forint. Ha a kasszák nem teljesítik a kormány által kierőszakolt feltételeket, az állam lecsap a maradék pénzekre.

Korábban a témában:

Mint írtunk róla többször is, egy tavalyi törvénymódosítás miatt be kell zárni azt a magánnyugdíjpénztárat, amelyiknél a tagdíjfizetési arány nem éri el a hetven százalékot. A jogszabály szerint ugyanis a pénztár jogutód nélkül végelszámolással megszűnik, ha a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám hetven százaléka alá csökken. És most jött el az az idő, amikortól mindezt figyelni is fogják, vagyis a 2015 áprilisától szeptember végéig tartó félév lesz az első időszak, amikor ezt muszáj teljesíteniük a pénztáraknak – hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

A pénztárak hamar kitalálták a válaszlépést: alacsony tagdíjakat hirdettek meg, hogy teljesíthető legyen a tagok számára a tagdíjfizetés. Korábban már beszámoltunk róla, hogy elsőként a Horizont Magánnyugdíjpénztár teljesítette a feltételt, még februárban. Aztán márciusban a Budapest Magánnyugdíjpénztárnak is sikerült megugrania a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt. Rajtuk kívül még két magánnyugdíjpénztár létezik, a Szövetség és az MKB pénzára. Utóbbinál április közepén már 53 százaléknál jártak, előbbinél pedig még 8 százalék híja volt a teljesítésnek – írta a lap. Abban bíznak, hogy a hónap végéig náluk is meglesz az előírásnak megfelelő Tagdíjfizetési arány.

Akik maradtak, azok egyébként egyáltalán nem jártak rosszul – kiváló hozamot biztosítanak a magánpénztárak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.