Pénzügy

Leleplezték a KDNP-s Buda-Cash „apóst”

Hargitai János (Hargitai János)
Hargitai János (Hargitai János)

Hargitai politikusként nem ódzkodott annyira a brókerkedéstől, mint ahogy az mostani nyilatkozata alapján feltételezhető lenne.

Hargitai János az a KDNP-s politikus, akiről kiderült, hogy kvázi rokonságban áll a bedőlt Buda-Cash-vezérigazgatóval, Tölgyesi Péterrel. Hargitai lánya ugyanis Tölgyesi élettársa és gyerekének anyja. A honatya egyébként azt mondta, nem sűrűn találkozott a brókerrel, meg azt is, hogy csalók a Buda-Cash vezetői.

Az Index erre fel felidézte, hogy a politikus valójában nem is annyira ódzkodik a brókerkedéstől, mint most mondja. Példaként megemlítik, hogy 2008-ban egy forintgyengülésre játszó devizaügylettel keltett nagy feltűnést a sajtóban. A Baranya Megyei Közgyűlés elnökeként Hargitai volt a motorja annak az unortodox pénzügyi manővernek, amelyet az önkormányzat az Unicredit Bank bevonásával hajtott végre, hogy megforgassa a svájci frankos kötvényekben álló pénztartalékait.

Az önkormányzat akkor vett devizát, amikor magasabb volt a forint árfolyama, de az elemzők már arra számítottak, hogy veszíteni fog értékéből. A svájci frankot148 forintos árfolyamon vásárolták, majd végül 156 forintos áron váltották vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik