Belföld

KDNP-s politikus lányának élettársa a letartóztatott brókervezér

Hargitai János (Hargitai János)
Hargitai János (Hargitai János)

Hargitai János azt állítja: talán ha háromszor találkozott a Buda-Cash vezetőjével, aki egyébként unokája apja. Mert lányáék Budapesten laknak, a politikus meg vidéken.

Családi kötelék fűz egy befolyásos kormánypárti képviselőt a Buda-Cash vezetőjéhez – tudta meg a Blikk. Hargitai János KDNP-s képviselő lánya a bukott brókercég vezérigazgatójának, Tölgyesi Péternek az élettársa. Tölgyesi március óta előzetes letartóztatásban van.

A politikus azt mondta: nem tudtak semmit, váratlanul érte őket az ügy. A brókerről azt mondta: „talán ha háromszor találkoztam vele, ők Budapesten laknak, mi meg vidéken. Ha tudtam vagy sejtettem volna, hogy egy csalóról van szó, akkor gondolhatja, megóvtam volna tőle a lányomat” – mondta Hargitai, aki ezek szerint annak ellenére találkozott ritkán családjával, hogy a parlamenti képviselői munka hetente a fővárosba szólítja, ráadásul pár hónapja unokája is született, akit most egyedül nevel lánya.

„Minden támogatást megadok a kisunokámnak, az apai szerepet azonban nem tudom betölteni, mivel én a nagyapja vagyok” – mondta Hargitai, aki azt is elárulta, hogy 46 milliós megtakarítását nem a Buda-Cashnél, nem is a Quaestornál, hanem az OTP-nél tartotta.

Nem ez az első eset, hogy befolyásos személyek családilag érintettek a brókerbotrányokban: Polt Péter legfőbb ügyész lányának élettársa nem más, mint T. Csaba Quaestor-vezér jobbkeze, Mikuska Zoltán személyi titkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik