Húsvétkor persze a hatóságok is a szokásosnál jobban résen vannak, több ellenőrzést tartanak, de azért a vevőknél sem árt az óvatosság. A Pénzcemtrum.hu csokorba szedte, mire ügyeljünk.
Sonka
A hagyományosan pácolt mellett szól, hogy kevesebb benne a víz, mint a gyorspácoltban. Ha nyers sonkát veszünk, az tovább eláll. Plusz arra is jó, hogy abban főzzük meg a tojást, vagy a levet eltegyük mondjuk bableveshez. Igazi különlegesség a mangalicasonka, amely zsírtartalma miatt sokkal omlósabb, mint az ipari sertés húsa – tanácsolják.
Tojás
Mint már kotábban írtunk róla, az egységárat érdemes nézni, mert ez jelzi, melyik tojással járunk a legjobban (a Baromfi Termék Tanács szerint általában az M-essel). Ha kíváncsi, mit érdemes nézni a jelöléseknél, kattintson!
A tojás egyébként elvileg most nem drágul az ünnepek előtt.
Kalács
A lap szerint a kalács kiválasztásánál a különleges jelölésekre kell figyelni, pontosabban hogy min. 2,8 százalékos tejjel, és nyers tojással készült-e a finomság.
Csoki
A forma ízlés kérdése (nyúl vagy tojás, esetleg bárány, csibe, kacsa, stb.). De ha igazán jót akarunk venni, igazi csokit vegyünk, ne holmi utánzatot (ezeket hívják „bevonónak”).