Pénzügy

Kiüríthetik a Quaestort

Március 16-án a lichtensteini cégtől a Quaestor öncsődöt jelentő cégéhez került a meghatározó tulajdon, új vezetőt neveztek meg – írja a 444.hu.

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. eddig egy lichensteini cég, az Insula Management Establishment tulajdonában volt. De a cégadatok szerint március 16-án a Quaestor csoport kötvénykibocsájtásokat végző kft-je, a Quaestor Financial Hrurira lett a nagytulajdonos a cégiratok szerint, 50 százalékot meghaladóan – derül ki a 444.hu cikkéből.

Ezzel az a társaság szerzett irányítást az anyavállalatban, amely korábban öncsődöt jelentett, és aminek tulajdonosa egyébként maga az anyavállalat. Mindemellett új vezérigazgatója is lett a cégnek Orgován Béla, tápiósági lakos személyében.

Róla nem lehet tudni sok mindent a cégiratok szerint, bár tagja két, a jelek szerint nem igazán működő cégenek is, az Onszid-Ma Kft-nek és Konimonika Kft-nek, mindkettő az ő címén van bejegyezve, Tápióságban. A Quaestor anyavállalat jegyzett tőkéje ugyanekkor, 4,5 milliárd forintról 9,7 milliárdra nőtt.

Tarsoly Csaba és családjának képviseleti joga már törlés alatt van. Tarsolyról a Blikk írta hétfőn, hogy elhagyta a lakását, de ezt a vezető ügyvédje cáfolta: a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója otthonában tartózkodik és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal – közölte.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik