Pénzügy

Újabb brókerbotrány: milliárdos összegnek kelhetett lába

penz(210x140).jpg (pénz)
penz(210x140).jpg (pénz)

A Hungária Értékpapír Zrt.-nél hamis pénztárbizonylatokkal csapolhatták meg egy ügyfél számláját, és nagyobb lehet a kár, mint elsőre becsülték.

A Buda-Cash-ügyben pedig ez történt hétfőn

Négy embert vettek eddig őrizetbe az újabb brókerbotrányban érintett Hungária Értékpapír Zrt.-től – írta a hvg.hu. Információik szerint a három vezetőt és a pénztárost különösen nagy értékű sikkasztással vádolják. A lapnál úgy tudják, az előzetes letartóztatásra és a lakhelyelhagyási tilalomra a bírósági indoklás szerint többek között azért van szükség, mert a feltételezett bűncselekmény olyan jellegű, ami alááshatja „a pénzintézeti rendszerbe vetett közbizalmat”.

A rendőrségi gyanú szerint úgy nyúlhatták le az egyik ügyfél 300 millió forintját, hogy hamis pénztárbizonylatot állítottak ki. Ezt az összeget egyébként később elvileg vissza akarták adni. A lap legújabb információi szerint egyébként a cégből milliárdos összeg hiányzik, nem csak  300 millió forint. 

Ha kíváncsi, kiknek a pénzére utaztak leginkább, kattintson!

Mint írtuk, a Hungária Értékpapír Zrt.-hez múlt csütörtökön rendelt ki felügyelőbiztost az MNB, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda négy vezető előzetes letartóztatásának elrendelését kérte. A cégnek sajátkötvény-visszafizetési gondjai voltak. Vasárnap első körben három embert tartóztattak le a cégtől.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik