Pénzügy

Újabb brókerbotrány: 300 milliót sikkaszthattak

Sikkasztas(210x140)(1).jpg (sikkasztás, )
Sikkasztas(210x140)(1).jpg (sikkasztás, )

A Hungária Értékpapír Zrt. ügyével kapcsolatban elrendelték három gyanúsított előzetes letartóztatását. A gyanú szerint ők hárman jelentős összeget sikkasztottak.

Elrendelte három gyanúsított előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében – közölte a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője vasárnap este az MTI-vel.

Koszta János elmondta: a bíróság három gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett, negyedik társukkal szemben pedig – az ügyész indítványának megfelelően – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A kényszerintézkedések elrendelésekor a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a társadalomra veszélyességére, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozott a bíróság.

Ez történt eddig

A Magyar Nemzeti Bank pénteken közölte, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél észlelt szabálytalanságok miatt csütörtök este részlegesen felfüggesztette a társaság tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen. Az MNB feljelentése alapján csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban négy embert vettek őrizetbe a rendőrök; a társaság tevékenységével összefüggésben meggyanúsítottak közül három személy esetében előzetes letartóztatást, míg negyedik társuknál lakhelyelhagyási tilalmat kezdeményezett a Pest Megyei Főügyészség.

Az RTL Klub Híradója, a TV2 Tények című hírműsora és az M1 esti Híradója is arról számolt be vasárnap, hogy a rendőrség gyanúja szerint 300 millió forintos sikkasztást követtek el a gyanúsítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik