Pénzügy

Lakást szeretnél? De nem tudod, hogyan tegyél félre?

Akár évi több tízezer forint állami támogatás is járhat, ha ügyesen számolsz.

Az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma manapság a lakástakarék, amely a rendszeresen elhelyezett havi megtakarítások mellett, vissza nem térítendő 30 százalékos, évi maximum 72 ezer forintos állami támogatással* és betéti kamattal bővül. Mindenképpen jó hír, hogy a megtakarítás után járó kamat kamatadó- és EHO-mentes.

A maximális állami támogatást – minden futamidő esetében – havi 20 ezer forint megtakarítással használhatod ki. Az összegyűjtött pénz pedig akár önerőként is jól jöhet egy forint alapú lakáshitel felvételénél.

Ami nagyon fontos: egy családon belül több szerződés is köthető különböző kedvezményezettekre. Hiszen nem csak saját részre, hanem házastárs, gyermek, unoka, szülő, testvér részére is lehet betétszámlát nyitni. Így az igénybe vehető összeg és a kapott állami támogatás is megtöbbszörözhető.

Leegyszerűsítve: igazából már napi két kávé árából, akár 8 millió forinthoz is juthatsz egy megtakarítás és az ahhoz kapcsolódó kölcsön segítségével. Az összeg pedig felhasználható új és használt ingatlan vásárlásra, felújításra, korszerűsítésre, legyen szó ablakcseréről vagy új konyhabútor beépítéséről.

További információk lakáscélú megtakarításokkal kapcsolatban, itt!

*Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 Ft. A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik