Pénzügy

Egy magánnyugdíjpénztárral már biztosan jót tett a kormány

persely (persely)
persely (persely)

Megvan az első pénztár, amely teljesítette a végelszámolás elkerüléséhez szükséges 70 százalékos tagdíjfizetési arányt.

Mint ismert, tavaly novemberben indított végső rohamot a kormány a megmaradt négy magánnyugdíjpénztár ellen: előírták, hogy amennyiben 2015 szeptember 30-a előtti hat hónap átlagában legalább két hónapban ne méri el a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékot, akkor végelszámolással meg kell szüntetni a pénztárat. Ettől pedig nagyon messze voltak a pénztárak novemberben.

Viszont miután elfogadták a törvényt, rögtön azt mondták mind a négyen, hogy felveszik a kesztyűt, és elérik az előírt tagdíjfizetési arányt. Egy pénztárnak ez már sikerült is. Amit nézhetünk úgy is, hogy tulajdonképpen jól jártak, hiszen több lesz a díjbevételük.

Elsőként teljesítették a feltételt

A PRÉMIUM Pénztárcsoporthoz tartozó HORIZONT Magánnnyugdíjpénztár elsőként teljesítette a magánnyugdíjpénztáraknál kötelezővé tett 70 százalékos tagdíj-befizetői arányt – áll közleményükben.
Ezt úgy érték el, hogy a pénztár az elmúlt év végén folyamatosan kérte tagjait, hogy frissítsék elérhetőségi adataikat. Így a jogszabály életbe lépését követően azonnal, több csatornán is tájékoztatták őket a teendőikről.

A tagok reakciója felülmúlt minden elképzelést

Állításuk szerint az ügyfelek magánnyugdíj-pénztári rendszer iránti elkötelezettsége felülmúlt minden várakozást, hiszen már az akció második hónapjában elérték a minimumcélt, ráadásul úgy, hogy a tagság túlnyomó többsége egy évre előre rendezte a minimum havi 500 forintos tagdíjfizetési kötelezettségét.

A feltételek teljesítését a Magyar Nemzeti Bank fogja vizsgálni, először októberben. S bár a pénztáraknak még nem sikerült egyeztetniük a pontos számítási metódust, a HORIZONT szakemberei biztosak benne, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően befizetett magánnyugdíj-pénztári tagdíjak minden számítási módszer mellett biztosítják a jogszabályi megfelelést. Így szerintük a szektor kétharmadát képviselő HORIZONT Magánnyugdíjpénztár nem lesz végelszámolásra kötelezett.

Diadalmaskodtak

Nagy sikerként értékelik, hogy a tagságban felerősödött a tulajdonosi szemlélet. Mint írták, a továbbiakban mindent megtesznek azért, hogy csak azok az ügyfeleik maradjanak tagok, akik hosszú távon elkötelezettek és hajlandóak anyagilag is hozzájárulni a pénztár fenntartásához.

Céljuk egyébként a 100 százalékos tagdíjfizetői arány elérése, így a potyautasokkal szemben minden törvényes eszközt felhasználnak.

Potyautasnak nincs többé helye

Ennek érdekében továbbra is kérik a jelenlegi és az egyre erősödő átlépési hullámban csatlakozó új tagokat, hogy aki eddig nem tette meg, haladéktalanul fizesse be a rá vonatkozó tagdíjat.

Ha pedig ezt nem tudja vagy nem akarja megtenni, akkor lépjen vissza a társadalombiztosítási rendszerbe. Ebben az esetben felveheti a pénztárban tartott megtakarításain elért infláció feletti hozamot és az egyénileg teljesített befizetéseit is. Vagyis ahogy már korábban is mondták, potyautasnak nincs helye!

A HORIZONT Magánnyugdíjpénztár ezúton is köszöni az együttműködést a befizető tagoknak, akikre a továbbiakban is számít!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik