Pénzügy

Nem kell illetékbélyeget venni

Banki-atutalas(210x140)(5).jpg (banki átutalás)
Banki-atutalas(210x140)(5).jpg (banki átutalás)

Megválaszthatjuk, hogyan fizetjük ki az illetéket. Elképesztő forradalmi újítás!

Az idén már az ügyfél választásán múlik, hogy a közigazgatási hatósági eljárásban felmerülő illetéket hogyan fizeti meg, illetékbélyeggel vagy banki átutalással – hívta el a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott közleményben hozzáteszik: a gazdasági tárca – az új fizetési mód tapasztalatai fényében – további egyszerűsítési megoldásokat is vizsgál.

Emlékeztetnek: a tárca kezdeményezése alapján elfogadott illetéktörvény-módosítás szerint 2015. január 1-jétől az ügyfél a közigazgatási hatósági eljárásban már nemcsak az iratra felragasztott illetékbélyeggel teljesítheti illetékfizetési kötelezettséget, hanem banki átutalással is.

A tájékoztatás szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz benyújtott felügyeleti intézkedés iránti kérelem esetén, az eljárás kezdeményezésekor az eljárásért fizetendő illetéket a “Nemzetgazdasági Minisztérium 10032000-01460658-30006016” bankszámlára is utalhatják az adózók. Az átutalási bizonylat közlemény rovatában a felülvizsgálni kért hatósági döntés ügyszámát is fel kell tüntetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik