Pénzügy

Hamisítják a NAV weboldalát

nav (nav)
nav (nav)

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára. Aki ezt használja, bajba kerülhet.

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményben tudtatta, olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára. Megnéztük, valóban!

Azt is kiemelték, hogy aki ezt az oldalt használja, az bajba kerülhet, mert az ott közzétett nyomtatványok, az itt olvasható információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a „nav” mellett nem szerepel a „gov.hu” tartomány megnevezése.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnevezésének rövidítését jogtalanul használó weboldal azt a látszatot kelti, hogy a felhasználó a NAV weboldalát olvassa.

Ha nincs ott a gov, akkor nem a NAV hivatalos oldalán van!

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt „gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található, mint a következő képen is látható:

 

A NAV hivatalos weblapján – a hamis weboldallal ellentétben – nem szerepelnek reklámbannerek. A NAV bármely más, az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért nem vállal felelősséget.

A hamis honlapon található nyomtatványkitöltő programok használata veszélyes, mert azok esetlegesen kártékony, rosszindulatú kódokat tartalmazhatnak.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik