Pénzügy
távhő (távhő, )

Olcsóbb lesz a távfűtés

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 12. 03. 14:14

240 ezer budapesti háztartás fizethet majd kevesebbet, ha elkészül egy új beruházás, amellyel összekötik a lakótelepeket.

Korábban a témában:

Közben pedig

Az egységes dél-budapesti hálózat létrehozásától azt várják, hogy az versenyt alakít majd ki a hőtermelő erőművek között.

Ezt tervezik

A Főtáv Zrt. és az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport szerdán aláírt egy fejlesztési megállapodást, amely jelentős mértékben hozzájárul a budapesti távhőszolgáltatás versenyképességének és energetikai hatékonyságának javításához. A két vállalat összesen több mint 18 milliárd forintot költ a beruházásra 2016-ban és 2017-ben.

A beruházás magában foglalja a Csepel II Erőmű korszerűsítését és hőtermelő kapacitásának bővítését, valamint a fővárosi távhőszigeteket összekötő kooperációs vezetékek megépítését. A fejlesztés nyomán összekapcsolódnak a jelenleg egymástól függetlenül fűtött lakótelepek a dél-pesti és a dél-budai régióban.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Ettől lesz olcsóbb

A helyi erőművek monopolhelyzete megszűnik, hiszen egy adott régiót távolabbról is lehet majd fűteni, így versenyhelyzet áll elő a hőtermelők között, és a hatékonyabban megtermelt, olcsóbb hő nagyobb arányban hasznosulhat a fővárosi távhőportfólióban.

Ennek eredményeként nem csak a négy érintett budapesti kerületben, Csepelen, Pesterzsébeten, Kelenföldön és Kispesten juthat olcsóbb hőforráshoz a lakótelepeken élő 300 000 ember, hanem a teljes fővárosban gazdaságosabbá válik a távfűtés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.