Pénzügy

Az angliai munka sem mindig fenékig tejfel

kulfoldi-munka(210x140).jpg (külföldi munka)
kulfoldi-munka(210x140).jpg (külföldi munka)

Áruházi dolgozóként például nem szokatlan az extrém munka-időbeosztás sem.

Angliai magyarok a Hír24-en

A Profession.hu külföldön munkát vállaló magyarokat bemutató sorozatának legújabb szereplője az angol tengerparton dolgozik. Ami egyébként egyre kedveltebb célpont a kint letelepedő családok körében. Ismerkedjenek meg Halasi Zsanett történetével.

Korán csörög a vekker

Zsanett hajnali 3-kor kel, 4-re már a szupermarketben van, ahol feladata, hogy az interneten házhozszállítás céljából leadott rendeléseket előkészítse és becsomagolja. A vevők így a kora délelőtti órákban kézhez vehetik a rendelt árut. A munkaidő reggel 8-kor véget is ér, így Zsanett fia ébredésekor már otthon van, és “váltja” férjét, aki ekkor indul munkahelyére. A hajnali kelés és az extrém munkarend szigorú időbeosztást igényel, Zsanett általában kisfiával egy időben, este 8-kor fekszik le aludni.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Elmondása szerint a számlák és a lakbér kifizetése után is marad pénzük, (a férje teljes munkaidőben dolgozik), még félre is tudnak rakni egy keveset.

Nem tervezik még, hogy visszatérjenek

A lakbér jóval magasabb, mint otthon, azonban az élelmiszer és a ruházkodás nem drágább, sőt, sok esetben olcsóbb, mint Magyarországon. Az ember megengedheti magának, hogy fenntartson egy, esetleg két autót anélkül, hogy különösebben megterhelné a háztartást – árulta el. A fiatal pár egyelőre nem tervezi, hogy visszatérjenek Magyarországra.

Ha kíváncsi rá, Zsanett mit javasol a külföldre készülőknek, és mit szokott meg a legnehezebben, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik