Pénzügy

Új ötletek a devizaadósok mentésére

Ha valaki munkanélküli lesz, függeszthesse fel törlesztési kötelezettséget, vagy maximizálhassa havi tízezer forintban a havi törlesztőrészleteket, többek közt ezt javasolja a PM.

A független Szabó Tímea egy határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek a bajba jutott hitelesek védelmében – jelentette be egy hétfői, budapesti sajtótájékoztatón a PM társelnöke és Tordai Bence, a párt gazdasági kabinetjének vezetője.

Szabó Tímea arról beszélt, hogy a Fidesz az elmúlt öt évben csak a hitegetéssel volt elfoglalva, nem tudott valódi megoldást kínálni.

A PM véleménye szerint olyan komplex megoldási csomagra van szükség, amelyik gondot fordít arra, hogy növekvő pályára álljon a gazdaság és segít az önhibájukon kívül bajba kerülteknek – közölte a képviselő.

Tordai Bence a három pontból álló javaslat ismertetetését azzal kezdte, hogy a munkájukat elveszítők – legfeljebb két évre  – felfüggeszthetnék a törlesztési kötelezettséget, illetve havi tízezer forintban maximalizálhatnák a havi törlesztőrészletüket.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t ki kell bővíteni, mert egy több száz milliárd forintos háttérrel a cég lehetővé tehetné, hogy senkinek ne kelljen kiköltöznie a lakásából, ha másként nem legalább bérlőként mindenki ottmaradhasson – folytatta. Emellett egy védett számlával garantálnák, hogy a bajba jutottak számláiról ne lehessen leemelni a teljes jövedelmüket – közölte.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik