Gazdaság

Matolcsyék 300 milliárdért veszik át a rossz hiteleket

A Magyar Nemzeti Bank hamarosan felállítja az eszközkezelőt, amelyhez a monetáris tanács 300 milliárd forintos, 10 éves hitelkeretet hagyott jóvá.

Az új cég a kereskedelmi bankok problémás kereskedelmi ingatlanhiteleit veszi majd át, a hivatalos nevén Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt. (MARK Zrt.) 100 százalékos tulajdonosa az MNB lesz – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa által megvitatott és elfogadott novemberi pénzügyi jelentésből.

A dokumentum szerint a monetáris tanács 300 milliárd forintos, 10 éves hitelkeretet hagyott jóvá a cég számára, amelyből várhatóan a problémás kereskedelmi ingatlanhitelek könyv szerinti értéken 800 milliárd forint körüli potenciális portfoliójának jelentős részét fel lehet majd vásárolni.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A szerdán Budapesten bemutatott pénzügyi stabilitási jelentésből kiderül, hogy az első fél évben tovább javultak a hazai hitelezési folyamatok, amelyekhez érdemben hozzájárultak a jegybanki alapkamat-csökkentések, illetve a kis- és középvállalkozások esetében a növekedési hitelprogram élénkítette a hitelezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik