Pénzügy

Két oldalról pofozzák a devizahiteleseket

A gond az, hogy megint menekülődeviza lett a svájci frank. Egy év alatt már 6 százalékkal nőtt a törlesztőrészlet, de lehet, hogy lesz ez még rosszabb is.

Rossz hír a devizahitelesek többségének, hogy már megint gond van a svájci frankkal. Mint a Portfolio.hu megírta, az a probléma, hogy a kedvezőtlen európai reálgazdasági konjunktúra és az egyre feszültebb geopolitikai helyzet miatt a befektetők valószínűleg újra menekülődevizának kezdték használni a svájci fizetőeszközt.

A dupla pofon

Ennek eredőjeként az euróval szemben másféléves csúcsra került a frank. És ez együttjárt azzal is, hogy a forint-frank árfolyamnál két és fél éve nem látott mélypont alakult ki.

Ezért írta a lap, hogy dupla pofont kaptak így a devizahitelesek. Az egyetlen mentsvár az lehet, hogy ez az első pofon a mostaninál sokkal jobban nem fájhat, mert a svájciak 1,2-es EUR/CHF-nél már interveniálnak.

Mint a lap megjegyezte, egy év alatt eddig 6 százalékkal emelkedett a frankalapú devizahitelek törlesztőrészlete, de a jelek szerint nincs megállás.

Ha kíváncsi, mit szólnak mindehhez a svájciak, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik