Pénzügy

Már az ásványvízzel is baj van

Több tízezer litert vontak ki a forgalomból.

12 különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A tételek az elmúlt hónapokban zajlott ásványvíz célellenőrzés során akadtak fenn a hatóság szűrőjén.

Az üzletláncok – együttműködve a hatósággal – az érintett termékeket haladéktalanul levették a polcokról. Az élelmiszer-biztonsági hatóság közlése szerint a vizeket azért kellett visszagyűjteni, mert a vizsgált mintákban az engedélyezett határértéknél magasabb volt a nitrition koncentráció és a Pseudomonas aeruginosa kórokozó jelenléte is.

Három márka volt érintett egyébként, a Pannon-Aqua, az Aquitas Zafir és a Saguaro Mizse, melyeket az ellenőrök a Lidl, az Aldi és az One Euro üzleteiben találtak. Ha kíváncsi, pontosan melyik az a 12 ásványvíz, amivel gond volt, és melyik üzletekben találták őket, kattintson! Mivel úgy láttuk, a link valamiért éppen nem működött a cikk megjelenése után, közkívánatra idemásoltuk a táblázatot is, íme:

Időközben az is kiderült, hogy talajvíztől szennyeződhettek a kutak, illetve a palackozók vezetékrendszerében telepedhettek meg a baktériumok.

A Lidl az esetre reagálva közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy tovább szigorítják ásványvizeik forgalomba kerülését. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik