Pénzügy

Szégyenlista: ő Magyarország legnagyobb adósa

Egy budapesti magánszemély vezeti a NAV első féléves szégyenlistáját, négymilliárd forintos adótartozással.

A féléves, 153 szereplős szégyenlista élén ezúttal nem egy cég áll – ahogy várnánk –, hanem egy magánszemély, méghozzá Farkas Dezső budapesti lakos, aki több mint 2 milliárddal tartozik, amire nagyjából ugyanekkora összeg jön bírság- és kamattartozásként – írja a Napi.hu. Még van egy magánszemély, aki egymilliárdos tartozást halmozott fel, de a magánemberek többsége “csupán” pár tízmillióval adós az államnak.

A cégek közül a legnagyobb – 1,5 milliárdos – adóhiányt és 1,2 milliárdos büntetést a KDB Trade Kft. hozta össze. A Napi.hu szerint a cég egy igazi „sötét ló”, hiszen alig lehet róla tudni valamit, nincs például leadott beszámolója, mérlege egyik évről sem. Egy ukrán magánszemély jegyezte be nagykereskedelmi vállalkozásként, amelynek fő tevékenysége a fa-, építőanyag- és szaniteráru-kereskedelem.

Az első negyedévben még 49,2 milliárd forinttal tartoztak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak a jelentős adóhiányt felhalmozó adózók, a félév végén már 65,6 milliárddal. Ennek az összegnek valamivel több mint a fele a megállapított adóhiány, a másik fele késedelmi kamat és bírság.

A teljes szégyenlistát ide kattintva érheti el. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik