Pénzügy

Győzikét megint pellengérre állította a NAV

FN24
FN24

2014. 07. 24. 16:23

Gáspárék megint összehoztak fejenként több mint tízmillió forintos adótartozást.

Korábban a témában:

A tévés celeb Gáspár Győzőnek és feleségének, Gáspárné Balla Beátának évek óta nem sikerül végleg lekerülniük a NAV szégyenlistájáról. Az adóhatóság negyedévente teszi közzé feketelistáját azokról a magánszemélyekről, akik több mint 10 millió forinttal tartoznak, legalább 180 napja. Gáspáréknak időről-időre sikerül rendezniük a tartozásukat, azután megint visszakerülnek a szégyenpadra.

Nem csak ők tartoznak tartósan tetemes öszegekkel, hanem sokan mások is. Sőt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint egyre többen. Fél év alatt 62 százalékkal nőtt a tartósan tartózó vállalkozók száma, míg a tartósan adós magánszemélyeké és egyéni vállalkozóké 3 százalékkal bővült – derül ki az adóhatóság honlapján csütörtökön közzétett adatokból.

Június végén 4144 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal a NAV-nak, valamint 2638 vállalkozás egyenként több mint 100 millió forinttal, míg 2013 végén számuk a korábban közzétett adatok szerint 4018, illetve 1624 volt. 


A cégek között továbbra is gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető. Jó ideje a tartós adósok között van például a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelyek felszámolás alatt állnak.
 Fellelhető változatlanul az ugyancsak felszámolás alatt álló Cornexi Élelmiszeripari Zrt., a Herz Szalámigyár Zrt. az Electro World Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagy a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. 


A tartós adósok közé tartozik a a felszámolás alatt álló dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft., a makói Grand School Iskolaszövetkezet, a pécsi Kolinda Művészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Magyar Mozgókép Közalapítvány vagy a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány. A magánszemélyek, illetve egyéni vállalkozók listáján rajta van Földesi-Szabó László és az akasztói vállalkozó, Stadler József is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.