Pénzügy

Nyugdíj – a magas jövedelműek sem számítanak anyagi biztonságra

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 07. 15. 13:00

Még a viszonylag jól keresők is tartanak a nyugdíjas évektől. Félnek tőle, hogy majd a gyermekeik anyagi támogatására szorulhatnak időskorukra, mert nem lesz elég pénzük a kiadásaik fedezésére.

Korábban a témában:

Az Aegon harmadik nemzetközi nyugdíj-felkészültségi felmérésből ismét az derül ki, mennyire tartanak a magyarok a nyugdíjas évektől. Méghozzá a közepesen és a jól keresők. Előbbiek 41, utóbbiak 28 százaléka nem biztos például abban, hogy neki, illetve társának lesz-e elég pénze arra, hogy egészségügyi kiadásait fedezze majd. Ötödük, illetve tizedük pedig kifejezetten pesszimista ebben a kérdésben – írta a Biztosítási Szemle.

Így orvosolnák

Úgy vélik, másokra szorulhatnak időskorukra

A kutatásból az is kiderül, hogy a közepes jövedelműek majdnem negyede arra számít, szüksége lesz gyermekeitől anyagi támogatásra nyugdíjaskorában. Sőt vannak, akik a szülők vagy más családtag segítségére számítanának.

A magas jövedelműek kicsivel kisebb arányban (15 százalék), de hasonló jövőt látnak maguk előtt. És viszonylag sokan vannak azok is, akiknek fogalmuk sincs róla, lesz-e szükségük némi pénzkiegészítésre, hogy meg tudjanak élni. A közepes jövedelműek majdnem fele bizonytalan a kérdésben, és a magas jövedelműek több mint negyede jár hasonló cipőben.

Így tehát kisebbségben vannak azok, akik szerint nem lesz gond. Az említett kategóriák majdnem harmada, illetve negyede véli úgy, hogy nem lesz szüksége támogatásra.

Nyugdíj

Lehangoló

Az eredmények elég elkeserítőek, különösen mivel az összesítésében nem szerepelnek az alacsony jövedelműek válaszai, amelyek nagy valószínűséggel tovább rontanák az összképet. Éppen ezért tartja kulcsfontosságúnak a biztosító prémiumüzletágának vezetője, Havas Gábor a mielőbbi megtakarítást a nyugdíjas évekre. Tapasztalataik szerint egyébként a prémiumügyfélkör kezdi el időben az öngondoskodást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.