Pénzügy

Szavazás helyett strandolni megy a magyar

Május 25-én kétszer annyian utaznak el, mint az országgyűlési választások idején. Ez a hétvége még csak a kezdet, július végén várható a legnagyobb roham a vízparti üdülőhelyeken.

Nem tesz jót az európai parlamenti választásoknak a jó idő. Vasárnap lesz az első nyárias nap, ezért sokan fognak elutazni.

A magyar szállásfoglalási oldal, a szallas.hu statisztikái szerint az április 6-ai országgyűlési választások időpontjához képest május 25-én kétszer annyian utaznak el – ebben azonban a szezonális ingadozásnak is szerepe van.

„Érdekes ugyanakkor, hogy az idei uniós választások időpontjára szóló szállásfoglalások száma az előző év hasonló időszakához viszonyítva is duplájára növekedett. Tavaly május második felében a korábbi hetekhez képest csökkent a hőmérséklet, ez ugyanúgy kihatott az utazási kedvre, mint a most várható jó idő” – mondta Dorcsinecz József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Teltházas apartmanok

A Szallas.hu adatai szerint az előfoglalások alapján július második felére, illetve augusztus elejére tervezik a legtöbben a nyaralásukat. Dorcsinecz József elmondta, hogy a megfizethető és jó helyen, vízparthoz közel fekvő apartmanok, vendégházak a legkeresettebbek. „A júliusi hétvégékre már most nincs hely a szálláshelyek egytizedében, az utolsó munkaszüneti napokra 12 százalék felett van a teltházas szálláshelyek aránya. Aki ebben az időszakban akar utazni, és nem szeretne kompromisszumokat kötni az ár, az elhelyezkedés vagy a minőség tekintetében, annak gyorsan kell lépnie a megfelelő szállás lefoglalásához” – tette hozzá a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik