Belföld

30 fok is lehet ma

Múlt héten a széltől és az esőtől, most meg már a naptól kell óvnunk magunkat. Igazi nyári meleg és erős UV-sugárzás vár ránk.

Csütörtökön folytatódik a napos, igazi nyári idő, csupán kisebb gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen. A Dunántúlon élénk, nyugaton, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Hajnalban 10-15 fok várható, délutánra pedig 26 és 30 fok közé melegszik a levegő. Erős lesz az UV-sugárzás – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Pénteken is nyarat idéző idő, a sok napsütés mellett legfeljebb nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar a délutáni, esti órákban. Többfelé 30 fok körüli értékekre számíthatunk délután.

Szombaton egy gyenge hidegfront érintheti hazánkat, mely igazi lehűlést nem hoz magával, legfeljebb a Dunántúlon eshet vissza pár fokkal a hőmérséklet. Zápor, zivatar is főként az ország nyugati felén fordulhat elő. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Vasárnap és a jövő hét elején is folytatódik a meleg, nyári idő, azonban már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként a délutáni, esti órákban több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik