Pénzügy

Meghosszabbíthatják a kilakoltatási moratóriumot

A végrehajtói és a közjegyzői kamara álláspontja szerint szükségessé válhat az április végén lejáró határidő meghosszabbítása.

Egy hét múlva

A Magyar Nemzetnek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi titkára, Schmidt Zoltán elmondta, a szervezet elfogadható megoldásnak tartja, hogy a moratórium tovább tartson. Ezt a véleményét osztja Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke is.

Schmidt emlékeztetett, a jelenlegi szabályok értelmében május elseje és november 30-a között végrehajthatóak a kilakoltatások, ennek módosításáról még nem született döntés.

A napilap információ szerint az április 30-án lejáró határidő meghosszabbításának lehetőségét a szaktárca, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium mérlegeli. Április 30-án egyébként az Európai Bíróság is ítéletet hozhat a Kásler-ügyben, ami azért fontos, hogy a Kúria kiegészítse a decemberben hozott jogegységi határozatát. Az Országgyűlés ugyanis csak ezt követően fogadhatja el a kérdést rendező jogszabályt, előreláthatóan valamikor az ősz folyamán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik