Pénzügy

A csodafestékesek szerint sincs igaza a GVH-nak

A ThermoShield forgalmazója megdöbbent a Gazdasági Versenyhivatal döntésén. Nem ők az egyetlen cég, akik mostanában megkérdőjelezték a határozatokat.

Mint megírtuk, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bírságot vetett ki a Czinege és Fiai Kft-re, mert álláspontja szerint a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a ThermoShield festékcsalád népszerűsítése során. Ezért a hivatal 1 750 000 forint bírság megfizetésére kötelezte avállalkozást.

Ez volt a gond

A GVH szerint a forgalmazó nem tudta igazolni, hogy a kampányban szereplő állítások, miszerint a festék véglegesen megszüntetheti a penészesedést, fűtési költségcsökkentést eredményezhet és megoldást nyújt a házi por problémájára is.

A beadott tanulmányok, cikkek ugyanis a hivatal szerint csupán azt támasztották alá, hogy a ThermoShild termékek csökkentik a penész kialakulásának esélyét, de teljesen nem szüntetik meg azt. Valamint hogy alkalmasak az energiamegtakarításra és a környezeti hatásokkal szembeni védekezésre.

Megtámadják

A vállalkozás megdöbbent a Versenyhivatal döntésén, mellyel nem értenek egyet. Ezért azonnal egyeztetést kezdtek a határozatról a gyártóval, és vizsgálják a GVH kifogásait, valamint azt tervezik, hogy megtámadják a határozatot.

Meggyőződésük ugyanis, hogy cégük betartotta a vonatkozó jogszabályokat és nem tévesztette meg a fogyasztókat. Azonban mivel a határozat megtámadásának nincs halasztó hatálya, a GVH által kifogásolt részeket felülvizsgálják és szükség szerint módosítják – írták közleményükben.

Többen is megkérdőjelezték mostanában a GVH döntését, például a Shell, a MaspexOlympos, és a Szovjetszkoje Igrisztoje gyártója. Mindnyájan súlyos pénzbüntetést is kaptak, holott azt állítják, hogy a jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik