Pénzügy

Milliós bírság a csodafesték miatt

Belicza Bea
Belicza Bea

szocioriporter. 2014. 02. 13. 12:52

Nincs bizonyíték arra, hogy allergia ellen is jó és rezsit is lehet csökkenteni a ThermoShielddel.

Korábban a témában:

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Czinege és Fiai Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a ThermoShield festékcsalád népszerűsítésekor, ezért a hivatal 1 750 000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a
vállalkozást – áll a GVH közleményében.

A 2011. január és 2012. szeptember közötti kampányban a cég azt állította, hogy a ThermoShield használatával véglegesen megszüntethető a penészesedés, fűtési költségcsökkentés érhető el és megoldást nyújt a házi por problémájára is, így megszüntethető az allergia.

A vállalkozás nem tudott olyan bizonyítékot mutatni, amely igazolta volna az említett eredményeket (tanulmányok, cikkek, vizsgálati jegyzőkönyvek). A beadott tanulmányok, cikkek csupán azt támasztották alá, hogy a ThermoShild termékek csökkentik a penész kialakulásának esélyét, de teljesen nem szüntetik meg azt, valamint hogy alkalmasak az energiamegtakarításra és a környezeti hatásokkal szembeni védekezésre.

A GVH súlyosító tényezőként értékelte a bírság kiszabásánál, hogy a két éven át zajló kampánnyal nagyon sok fogyasztót értek el.

Tabletek, telefonok, de a tészta sem kóser

Tavaly a tabletekkel, telefonokkal kapcsolatban tettük a legtöbb panaszt a Fogyasztóvédelmi Hivatalnak, gond volt a hibabejelentés idején fel nem vett jegyzőkönyvek, illetve a garanciális javítás elhúzódásával is.

Az élelmiszereknél a származási hely beazonosíthatatlansága, illetve az összetevők miatt érkeztek panaszok a hatósághoz. Kiderült, a száraztészták 20%-a “nem mond igazat”. Valamelyik összetevőből kevesebb van benne – volt olyan 8 tojásosnak feltüntetett tészta, amiben csak 3,5 tojás volt.

Február 1-jétől kötelező a nagyobb cégekénl fogyasztóvédelmi szakreferenset alkalmazni – a kereskedők szerint feleslegesen, azaz ez csak látszatintézkedés a vásárlók jobb minőségű ellátása kapcsán, ellenben egy Fidelitashoz köthető személy elég jól járt az kötelező oktatás bevezetésével… Az erre szakosodott cég jól érzett rá a változásokra, a törvénymódosítás előtt két nappal alakult…

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.