Pénzügy

Pénzügyi rezsicsökkentés: előnyök és hátrányok is vannak

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2014. 02. 03. 12:13

Átlagosan évi 17,2 ezer forint megtakarítás áll szemben az emelkedő banki díjakkal, és eltűnő kedvezményekkel.

Korábban a témában:

Szombaton startolt a pénzügyi rezsicsökkentésnek nevezett program. Ebből az alkalomból az Azénpénzem.hu kiszámolta, mennyit spórolhatnak azok egy év alatt, akik regisztráltak a havi kétszeri díjmentes, legfeljebb 150 ezer forintos készpénzfelvétel lehetőségére, és azt maximálisan ki is használják minden hónapban. És annak is utána nézett, hol, mennyivel emelkedhetnek a banki költségek.

Megtakarítás

Éves megtakarítás: 14-20 ezer forint között

Számításaik szerint a bankolási szokásoktól függ, ki mennyit takaríthat meg. Aki mindig a bank saját ATM-jét használja, az évi átlag 14 ezer forintot spórolhat, akik pedig idegen automatát, azok mintegy 20 ezer forinttal faraghatják le banki díjaikat. Átlagosan 17,2 ezer forinttal csökkenhetnek a banki költségek éves szinten. Egy táblázatban bankonként is megadják, hol, mennyit lehet havonta megtakarítani.

És a másik oldal: ami többe kerülhet

A cikk több olyan bankot is említ, amelyeknél ezzel párhuzamosan emelkedtek az ügyfelek költségei, illetve megszűntek kedvezmények. Például a Budapestnél a kártyás vásárlás kicsivel többe kerülhet.

A Gránit egyik számlacsomagjánál meg az ingyenes két készpénzfelvétel mellett már csak két további ATM-es ügyletet lehet megúszni mindössze a tranzakciós illeték megfizetésével.

A MagNetnél pedig felemelték az automata használatnál felszámítható díj felső határát. S mint már megírtuk, az OTP pedig kedvezményeket vont meg az ATM-es pénzfelvételnél.

A lap szerint a tehetősebbek jobban megúszhatják a költségnövekedést, mert nekik továbbra is kínálnak a bankok kedvezményeket.

Viszont néhány pénzintézet olyan módon vágott rendet az ajánlatai között, hogy pár korábbi szuperkedvezményes bankszámlacsomagra már nem térhetnek át az ügyfelek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.