Pénzügy
Penztargep(960x640)(3).jpg (pénztárgép, )

Nagy a gáz az új pénztárgépekkel

Dóra Melinda Tünde
Dóra Melinda Tünde

2014. 01. 25. 18:49

Hétfő helyett már szombaton összeültek egyeztetni.

Korábban a témában:

A Nemzetgazdasági Minisztérium összehívta az online pénztárgépcserét figyelemmel kísérő munkabizottság rendkívüli ülését, miután az engedélyezési hivatal visszavonta két pénztárgép forgalmazási engedélyét – olvasható a tárca szombat reggeli közleményében. A pénteken még hétfőre tervezett ülés előrehozatala is azt mutatja, hogy a minisztérium szerint sürgős lépésekre van szükség az ügyben.

 

Testületi ülés

A testületben jelen vannak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a pénztárgépeket engedélyező hivatal munkatársai, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az online pénztárgépre való átállással érintett fontosabb ágazatok képviselői, valamint azok is, akik a pénztárgépek fejlesztésével, forgalmazásával, gyártásával foglalkoznak. 
A Munkabizottság célja annak elősegítése, hogy amennyiben az átállásnál nehézségek merülnek fel, akkor segítsen a gördülékeny továbblépésben. A gazdasági élet szereplőit képviselő szervezetek értékelik a kialakult helyzetet és megoldási javaslatokat dolgoznak ki a problémákra, mind a kormányzat, mind a piaci szereplők felé.

Sokakat érint

A botrány egyébként már csütörtökön kezdődött: a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal bejelentette: két típusú online kassza forgalmazási engedélyét visszavonják, azok ugyanis “lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók”.

Mint kiderült, körülbelül 80 ezer ilyen gépre érkezett megrendelés, a kiskasszás kereskedők durván 40 százaléka érintett. A forgalmazók nem is értik mi a gond, mint pár napja kiderült.

Hamarosan, január 31-én lejár a kasszák bekötéséhez megszerezhető állami támogatás igénylésének határideje.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.