Pénzügy
atm (atm)

Nem volt tolongás az ingyenkészpénzért

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2014. 01. 22. 16:01

Az MTI által megkérdezett bankok ügyfeleinek 35-40 százaléka igényelte az ingyenes készpénzfelvételt a január 20-i határidőig, és az ügyfelek többsége a bankfiókokban nyilatkozott erről.

Korábban a témában:

Az Erste Bank az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy ügyfeleik több mint 40 százaléka adta le ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatát január 20-án éjfélig. Az igénylési időszak utolsó napjaiban megnőtt az érdeklődők száma, de emiatt nem volt fennakadás az Erste bankfiókjaiban. Az ügyfelek nagyobb része a bankfiókokban nyilatkozott, egyharmaduk viszont a netbanki felületet vette igénybe. Elsősorban a tudatos, banki tranzakciókban aktív ügyfelek töltötték ki a nyilatkozatot – írta az Erste.

A Budapest Banknál a január 20-i határidőig az ügyfelek mintegy 35 százaléka nyilatkozott. A díjmentes készpénzfelvételt kérő ügyfelek közel 70 százaléka adott le nyilatkozatot valamelyik bankfiókban, több mint 30 százalékuk pedig az internetbankon keresztül nyilatkozott.

“Mivel a díjmentes készpénzfelvétel az év folyamán bármikor igényelhető, ezért a következőkben már nem várunk tömegeket” – írta a Budapest Bank.

Az OTP Bank nem közölte, ügyfeleinek hány százaléka kért ingyenes készpénzfelvételt, de “a bank számításai szerint ügyfelei jelentős hányada fog élni a lehetőséggel”. Az OTP-nél nyilatkozók háromnegyede a bankfiókokban tett nyilatkozatot. A bank a honlapján tett közzé tájékoztatást ügyfelei számára a magánszemélyek, bankszámlanyitás menüpont alatt – írta az OTP.

A K&H ügyfelei közül eddig néhány tízezren regisztráltak a havi két ingyenes készpénzfelvételt biztosító programba. Azoknak az ügyfeleknek a csatlakozása nem is várható, akik eddig is olyan számlacsomagokat használtak, amelyek havi több ingyenes készpénzfelvételt tartalmaznak – közölte a bank az MTI-vel. Arról, hogy ügyfeleik hány százaléka igényelte az ingyenes készpénzfelvételt, a K&H üzleti titokra hivatkozva nem közölt adatot.

Aki a január 20-ai határidő után igényli az ingyenes készpénzfelvételt, az februárban már nem, csak először márciusban élhet majd azzal a lehetőséggel, hogy havonta kétszer, maximum 150 ezer forintot leemeljen a számlájáról díjmentesen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.