Pénzügy

Nem mi fizetjük az ingyenes készpénzfelvételt?

atm (atm)
atm (atm)

A hitelintézetek nem hárítják át a fogyasztókra az ingyenes készpénzfelvétellel járó költségeket - nyilatkozta a Magyar Bankszövetség főtitkára a Világgazdaságnak. Azt is elmondta, hogy milyen kéréssel ostromolja Orbán Viktort.

Tényleg nem mi fizetjük?

Kovács Levente a lap szerdai számában közölt interjúban kifejtette: szektorszinten mintegy 40 milliárd forintról van szó, attól is függ, mennyi pénzt vesznek majd ki az ügyfelek a számláikról. Az átlagos kivét eddig havi 40 ezer forint volt.

A főtitkár szerint ennek költségeit a költséggazdálkodás hatékonyságának növelésével, például a fiókszám további racionalizálásával fedezik majd a hitelintézetek

Legyen illetékmentes a kártyás fizetés!

Január 20-ig a számlatulajdonosok nagyjából 30 százaléka nyilatkozott arról, hogy élni kíván a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel. Mivel Magyarországon a lakossági ügyfeleknek átlagosan két bankszámlájuk van, ez azt jelenti, hogy az ügyfelek többsége már kérte a kedvezményt.

A szakember szerint a teljes kártyaforgalmat mentesíteni kellene a tranzakciós illeték alól. Mint mondta, folyamatosan ostromolja leveleivel a politikai szereplőket, köztük a miniszterelnököt, hogy tegyék meg ezt a “néhány milliárd forintnyi költségvetési eltérést eredményező” lépést annak érdekében, hogy a pozitív fejlődési, modernizálódási tendenciák ne törjenek meg.

A devizahiteles kérdésről szólva kifejtette: ők is várják az Európai Bíróság határozatát, amíg az nem születik meg, nem érdemes erőltetni a további lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik