Pénzügy

Aláírásokkal mentenék a turbógyedet

Aláírásokat kezd gyűjteni a Fidesz női tagozata, hogy, ahogy fogalmaznak, megvédjék a gyed extrát. Pelczné Gáll Ildikó, a tagozat elnöke szerint erre Gurmai Zita kijelentése miatt van szükség. Az MSZP-s európai parlamenti képviselő, aki a szocialista párt nőtagozatát is vezeti, azt nyilatkozta, hogy, ha az MSZP hatalomra kerül, megszünteti a gyed extrát. Gurmai azt állítja, hogy félremagyarázzák, amit mondott. Az MSZP közleményt adott ki, miszerint: nem megszüntetni akarja a gyed extrát, hanem kijavítani.

„Pontosan tudom, hogy a kismamákkal mi történik, amikor visszamennek a munkaerőpiacra. Ma 90 százalékát a kismamáknak nem szívesen látják, sokkal egyszerűbb fölvenni helyettük bárkit, mert a kismamák egy jelentős része részmunkaidőben szeretne dolgozni, erre viszont gyakorlatilag ma Magyarországon alig-alig van lehetőség. Tehát igenis a Magyar Szocialista Párt támogatja a gyed extrát” – helyesbített később Gurmai.

De csak a megfelelő védelemmel. Szerinte ez a mostani szabályozásból hiányzik.

A Fidesz női tagozata mindenesetre aláírásgyűjtésbe kezd, hogy megvédje a kismamákat. A tagozat vezetője szerint egyébként az új munka törvénykönyve rendkívül rugalmas ebben a tekintetben, azt mondja, nincsenek veszélyben a dolgozni akaró nők.

Ha azonban mégis ki akarnák rúgni őket, akkor most, a korábbiakkal ellentétben, nem maradnának teljesen pénz nélkül, mert ott lesz nekik a gyed extra.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik