Pénzügy

Külföldön nyomoz az emberek után a NAV

nav ellenőrzés (nav, ellenőrzés, útlevél)
nav ellenőrzés (nav, ellenőrzés, útlevél)

A legmeglepőbb a célkeresztbe vett magánszemélyek száma.

Novemberig 5600 esetben kért információt külföldről a NAV, amelyeknek több mint 90 százalékában áfaügyek tisztázására szolgáltak a más országok állami szervezeteitől érkező adatok – írta meg a Magyar Nemzet. Magánszemélyek külföldi bevételei iránt is érdeklődtek.

Szlovák áfagyárosok?

Az áfával kapcsolatos külföldi megkeresésekkel a NAV annak igyekszik utánajárni, hogy az egyes esetekben áfacsalást kíséreltek-e meg az érintettek vagy valós üzleti kapcsolaton alapuló legális kereskedelemről van szó – mondta a lapnak Aszalós Andrea, a NAV sajtóreferense. Az áfás ügyeket firtató levelek majdnem fele Szlovákiába ment.

Magánbankszámlákba is belenéznek

A NAV a személyijövedelemadó- és a társaságiadó-kötelezettségek teljesítése érdekében is indított nemzetközi megkereséseket. Idén nagyjából félszáz alkalommal vették fel a magyar szakemberek a német, az osztrák és szlovák kollégákkal, de számos levelet küldtek Romániába és Nagy-Britanniába is.

Ezekben az esetekben leggyakrabban arra voltak kíváncsiak, hogy egy-egy magánszemély külföldön is szerzett-e jövedelmet, vagy vett-e fel kölcsönt. A NAV nem egyszer banki adatok iránt is tudakozódik ilyenkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik