Pénzügy
munkanelkuliseg(960x640)(5).jpg (munkanélküli, )

Kirúgták? 7+1 tipp, hogyan kovácsoljon belőle előnyt!

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2013. 12. 07. 13:30

Úgy véli, amikor a kezébe nyomják a felmondását, be kell húznia fülét farkát? Nem, sőt éppen ellenkezőleg! Itt az alkalom, hogy a csillagokat is lekérje az égről!

Korábban a témában:

Kérjünk a megfelelő pillanatban, például amikor éppen kirúgnak – tanácsolják a Munkahelyi Politika blogon. Elsőre persze nem úgy tűnik, hogy pont ekkor lehetnénk tárgyalási pozícióban. Vagy mégis?

A munkáltatónak is van mitől tartania

A szerző szerint ugyanis a gondos előkészítés mellett is tarthat a munkaadó egy munkaügyi pertől, amelynek kimenetele gyakran bizonytalan. Kockázatot jelenthet hírnevének, márkájának csorbulása, például ha rossz hírét keltik a közösségi médiában. Tudja azt is, hogy akit kirúg, az kapcsolatban maradhat a régi kollegákkal, s így befolyásolhatja a motivációjukat.

Nincs vesztenivalónk!

Azt tanácsolja hát, hogy amikor odateszik elénk a papírt, rögtön kérjük, hogy a munkaviszonyunkat ne felmondással szüntessék meg, hanem közös megegyezéssel. Ez egyébként megkönnyebbülés a munkáltatónak is, mert a közös megegyezést jogi úton nem lehet később megtámadni. S persze a kirúgottnak is, hiszen megnyitja az egyezkedés lehetőségét.

Bölcs tanácsa: indításnak kérjük le a csillagokat is az égről. Mert vesztenivalónk az nincs. Persze az, hogy kérünk, még nem azt jelenti, hogy mindent meg is fogunk kapni. De amit elérhetünk, az jóval több lehet, mintha alku nélkül eloldalognánk.

Íme az ő hét tippje, mit kérjünk, ha kirúgtak:

1. Pénzösszeget a törvényes járandóságodon felül

2. A munkáltatói kölcsön elengedését

3. Felmentést a tanulmányi szerződésből fakadó kötelezettségeink alól

4. Bármilyen munkáltatói követelés elengedését (pl. károkozás miatt)

5. Később fizetendő bónusz garantálását, esetleg előre hozott kifizetését

6. A munkaviszony fenntartását, további időre, fizetés nélkül (hogy a társadalombiztosításunk megmaradjon)

7. További foglalkoztatást, megbízási szerződéssel, esetleg részmunkaidőben

+1 tipp, hogyan érjük el, hogy minél többet hozzunk ki az egyezkedésből. Ügyeljünk arra, hogy a megegyezés gyors legyen. Engedhetünk nagyot a kérésünkből, hogy a többletköltség jelentéktelen tételnek tűnjön a munkáltatónak. Hiszen bármit is érünk el, az nekünk mindenképpen ajándék! Biztos vereség viszont, ha fenyegetőzünk, és az sem célra vezető, ha hosszan és rugalmatlanul tartunk fenn irreális követeléseket!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.