Pénzügy

Kötelező: sokaknak nem éri meg váltani

kötelező (kötelező)
kötelező (kötelező)

Bár az autósok 75 százalékának emelkedik jövőre a kötelező biztosítási díja, a biztosítót váltók száma várhatóan mégis jelentősen csökkenhet a tavalyi 700 ezerhez képest.

A tavalyival szinte hajszálra megegyező érdeklődés közepette csak az autósok mintegy egynegyede talált magának olcsóbb díjat, a többség pedig díjemelkedéssel szembesülhetett. Esetükben a díjemelkedés átlagos mértéke 2-5 ezer forint volt. A szerződéskötések alapján elmondható, hogy azok az autósok, akik „csak” 2-3 ezer forintos emelést kaptak, jórészt régi biztosítójuknál szándékoznak maradni – írja a Biztosítás.hu.

Nem könnyű

Ez akár 30 százalékkal is csökkentheti a váltók idei számát és további, gyorsuló díjemelkedési tendenciához vezethet a jövőben. A váltók számának csökkenésével az adóval növelt kötelező átlagdíj a 15 ezer forintot is elérheti a kampányban. A tavaly átlagosan 8 ezer forintos átlagos megtakarítás 3 ezer forintra csökkenhet.

Szárnyalni látszanak ugyanakkor a kiegészítő biztosítások, ahol például aprópénzért lehet már CASCO-t, illetve egyéb kiegészítő terméket venni. A kiegészítő termékeket az autósok 25 százalékban választják, ezért a Biztosítás.Hu olyan lehetőséget is felkínál, ahol az autósok önállóan, csak kiegészítő terméket vásárolhatnak, miközben kötelező biztosításuk régi biztosítójuknál marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik