Pénzügy
női főnök (női főnök, )

Sosem léptetik elő? Lehet, hogy nem véletlen!

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2013. 10. 13. 10:00

Vannak, akik hiába tepernek, sosem jutnak feljebb a ranglétrán. A szakértő szerint ennek személyiségi okai is lehetnek.

Korábban a témában:

Jól felismerhetőek a Forbes magazin szakértője szerint azok a személyiségek, akik hiába próbálkoznak, nem jutnak előre a munkahelyi ranglétrán. Nagyjából azért nem, mert csak hátráltatják mások munkáját, és nem lehet velük együttműködni. Ön magára ismer a 7 típus valamelyikében? Ha igen, a Profession.hu-n megjelent cikkből azt is megtudhatja, hogyan tudna változtatni.

Fotó: Northfoto

A hiszékeny

A hiszékeny kollégák készpénznek vesznek mindent, ami a vállalati e-mailekben vagy egyéb, hivatalos kommunikációban a felső vezetéstől érkezik. Elhiszik, hogy a cég nem készül leépítésre, hogy a főnök a lehető legmagasabb fizetést ajánlotta nekik és hogy “jelen pillanatban” nincs lehetőség béremelésre.

Nem látnak kivetnivalót abban sem, amikor mindenféle konkrétumot mellőzve, egyszerűen lesöprik az asztalról a kérelmüket azzal, hogy “ez az év rendkívül nehéz volt a cég számára, de jövőre bizonyára lesz esély az előléptetésre”.

A szakértő szerint, amikor érezzük, hogy a főnök vagy a HR homályos érveléssel próbál manőverezni, ne fogadjuk el, hanem kezdjünk tárgyalásba. Ne feledjük, a vállalatnak az a célja, hogy a lehető legkisebb költségráfordítás mellett foglalkoztasson minket.

A csoportszellemű

A munkahelyi közösségeken belül létrejött kisebb csoportok egy idő után bizonyos gondolkodási sémákat vesznek fel. Ugyanúgy gondolkodnak egyes kérdésekről, ugyanazokat a megoldásokat tartják jónak, ugyanazzal nem értenek egyet. Ők azok, akik miatt nincsenek új ötletek, új emberek, vagy új szabályok a munkahelyen. Kedvenc mondatuk: “ezt ne így csináld, mert mi nem így szoktuk”.

Könnyű felismerni őket a munkahelyen: mindig csapatba verődnek, megszokott rutin szerint élnek, az értekezleteken furcsa megjegyzéseket tesznek, és egyfolytában panaszkodnak, ha valami új dolgot vezet be a cég.

Aztán vannak még a rettegők, a fásultak, a vesztesek, a pletykásak, a mentegetőzők – kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.