Pénzügy
állás (állás, )

A tartós álláskeresőkön nem nagyon segített az akcióterv

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2013. 08. 14. 15:54

Az 55 év feletti dolgozók foglalkoztatásához igényelték a munkáltatók a legtöbb támogatást, a legkevesebbet pedig a tartós álláskeresők felvételéhez. Akcióterv-mérleg.

Korábban a témában:

A Fidesz közleményben adta hírül, hogy sikeres a munkahelyvédelmi akcióterv: az első félévben több mint 730 ezer dolgozó után vettel igénybe járulékkedvezményt (pontosabban szociális hozzájárulási adó kedvezményt) a munkáltatók. Az egy hónappal ez előtti adatokhoz képest tehát mintegy 12 ezerrel több dolgozóra érvényesítették a lehetséges támogatást.

Az összetétel hasonló volt, mint egy hónappal ezelőtt. Akkor is az 55 év felettiekre vették igénybe a legtöbb járulékkedvezményt (majdnem 50 százalékban). A szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak az összes támogatott létszám 30 százalékát tették ki, a 25 év alatti fiatalok pedig még kevesebbet (16 százalékot). Legkevésbé a kismamáknak (4 százalék) és a tartós munkanélkülieknek (2 százalék) segített a program.

S mint megírtuk, arról nincsenek adatok, hogy végül is a program mennyivel növelte a foglalkoztatást. Hiszen csak azt tudják megmondani, hogy összesen 11 ezer tartósan munkanélküli személy felvétele után érvényesítették a járulékkedvezményt. Azt nem, hogy az összes kategórián belül hány embernek lett új munkahelye, és hányan vannak, akik már korábban is dolgoztak, csak most kedvezményt is kap a munkáltató utánuk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.