Pénzügy
orvos (orvos, kórház, )

Külföldi munka – itt kínálták a legtöbb állást

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2013. 05. 14. 12:59

Nagy-Britanniában kínálták a legtöbb állást külföldieknek, és elsősorban egészségügyi dolgozókat keresték áprilisban.

Korábban a témában:

Nagy-Britannia vezette 26,74 százalékkal az állást ajánló országok listáját áprilisban a Tjobs.hu oldalon. Németország állt a második helyen, az ajánlatok 25,52 százalékával. Kisebb számban keresett munkaerőt Svájc, Olaszország és Kína.

A legtöbb állást az egészségügy területén kínálták a munkaadók (az összes ajánlat 29 százaléka). Az idegenforgalom és vendéglátás területén ugyancsak nagy volt a kínálat: ez az ágazat 13,33 százalékkal állt a második helyen. Kerestek még ezen kívül fafeldolgozókat, illetve asztalosokat, kereskedőket és értékesítőket, valamint a takarítókat, karbantartókat, háztartási munkásokat is.

A bérek munkakörtől függően változtak. Az egészségügy területén 1000 eurónál kezdődtek (nővérek, ápolók), az orvosok pedig akár havi 8000 eurót is kereshettek. A javítás, mechanika és szolgáltatás munkaterületeken a bérek 1000 és 5000 euró között mozogtak.

Az elmúlt hónapban az „angliai gyári munka” néven futó állásajánlat keltette fel a leginkább a pályázók érdeklődését. Erre a hirdetésre, amelyben autóülések gyártására kerestek munkavállalókat, havi 1000-1200 fontos fizetésért, összesen 1363-an kattintottak.

Korábbi cikkünkben pedig arról olvashat, miért álom ma Magyarországon a nyugati bér.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.