Pénzügy

Randevú a munkaadókkal

Szerdán csaknem 70 kiállító és sok ezer látogató részvételével megnyitja kapuit a KarrierExpo. Ugyanekkor tartanak állásbörzét a jogászoknak is.

Országos, integrált állásbörzét rendeznek diplomázóknak, friss- és fiatal diplomásoknak 2012. március 28-29-én (szerdán és csütörtökön) a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri főépületében. Mintegy 70 munkaadó 1500-2000 állás- és szakmai gyakorlati pozíciójára lehet pályázni. A legtöbb munkaadó pénzügyi, informatikai és számviteli pozíciókat kínál. A gyakornoki programok mellett az élmezőnyben az értékesítési/ kereskedelmi, a kontrolling, a műszaki, logisztikai, marketing, HR és tanácsadási állások szerepelnek. A kiállítók leggyakrabban bruttó 200-300 ezer forintot ajánlanak fel kezdő fizetésként a friss diplomásoknak: ma egy frissen végzett átlagosan 270 ezer forint bruttó fizetésre számíthat.

A felkészült frissdiplomásokkal szembeni legfontosabb elvárások listáját évek óta változatlanul vezeti a kommunikáció, az idegen nyelv ismerete, a csapatban való együttműködés képessége és a jó problémamegoldó képesség. Ezeket a jellemzőket szorosan követi az ügyfélközpontúság, az elhivatottság, kezdeményezőkészség, a teljesítményorientált szemlélet, valamint a fejlődés szándéka.

A KarrierExpo ugyanakkor több mint állásbörze, CV-ambulanciával, grafológiai tanácsadással, videó resumé helyszíni készítésével, RapidRandi terminállal és helyszíni állásinterjúkkal várja a látogatókat. Az álláskeresők emellett teszteken, nyelvi szintfelmérőkön vizsgálhatják meg a tudásukat, képességeiket.

Csak jogászoknak

A Jogi Fórum – Jogerő Állásbörzét is ugyanebben az időpontban rendezik meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- És Jogtudományi Karán (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.). A legjelentősebb jogász állás- és ösztöndíjbörzén olyan kiállítók lesznek jelen, mint a Fővárosi Törvényszék, az Ügyészség, a Magyar Rendőrség, a Magyar Közbeszerzési Intézet. A magánszektort is mintegy 15 iroda képviseli.

Az állásbörze alatt a Grafológiai Intézet gyorselemzést tart a helyszínen a látogatók számára. A börzére nemcsak a fővárosi, hanem a vidéki kollégákat és a frissdiplomás jogászokat is várják

További állásbörzékről itt olvashatnak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik